25 Kasım 2023

000001.jpg

‘‘25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ’' Hastanemizde Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında ‘‘Şiddet Mağduru Kadınların Güçlendirilmesi'' Projesi Gerçekleştirilmiştir.

Bu projeyle;

Kadına yönelik fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik şiddetin engellenmesi, şiddet mağduru kadının güçlendirilerek içinde bulunduğu şiddet döngüsünden kurtulması ve yeniden sağlıklı ve güçlü birey olarak toplumsal yaşama katılmasına katkı sağlanmıştır.

Kadına yönelik şiddetle mücadele sadece bir tek kurumun görevi olmayıp; sağlık, güvenlik, adalet, sosyal hizmetler, üniversiteler, sivil toplum, medya ve özel sektör  gibi birçok sektörün bütüncül yaklaşım temelinde, gerekli önlem ve tedbirleri alması, kadına yönelik şiddetin insan hakkı ihlali ve ayrımcılık olduğu inancıyla, kararlı mücadelesine ihtiyaç vardır. ‘Şiddet Mağduru Kadınların Güçlendirilmesi ‘projesi için, Tıbbi Sosyal Hizmet Birimimiz tarafından hastane  personellerimiz ve  projeye gönüllü katılan özel kurum çalışanlarına farkındalık eğitimleri düzenlenmiştir.

Proje kapsamında hastane olarak sağlık hizmeti sunmakla birlikte, kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, toplumdaki konumunun güçlendirilmesi ve kadın erkek eşitliğinin tam olarak sağlanmasına yönelik çalışmalarımız, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde devam edecektir.

Kadına Yonelik Aile Ici Siddet Bilgilendirme Kitapcıgı (1).pdf